divendres, 5 de novembre del 2010

The Social Network



Per sort o per desgracia, tot i que la ciència s’encaparri sempre en intentar-ho demostrar, dos i dos no sempre és igual a quatre. En el cinema, de vegades ens trobem una pel·lícula que ho té tot per ser una obra mestra, i al final, dos i dos no són quatre sinó menys. En aquest cas  de The Social Network el resultat tampoc ha estat el que havia de ser,  dos i dos de vegades poden sumar gairebé infinit.

Un dos d’aquesta senzilla operació matemàtica és sense cap mena de dubte el senyor David Fincher. Algú coneix alguna pel·lícula seva que baixi del notable? Fincher dota de caràcter a tot el que fa i aconsegueix un resultat impecable. Per sobre de tot, Fincher és un gran narrador d’històries i com a tal, és capaç d’enlluernar movent-se per diferents tipus d’històries. En aquest cas, una petita història de personatges amb tendència a la grandesa. Si a The Social Network Fincher és Deu, Aaron Sorkin és l’encarregat d’escriure els deu manaments. Sorkin, un guionista encimbellat en el món de la televisió que en cinema no havia tingut l’èxit esperat, excepte en algun cas aïllat (Algunos hombre buenos), aquí explota les seves virtuts al màxim. 
Agafat a la mà de Fincher, Sorkin crea la llum a partir d’un judici a tres bandes que utilitza de fil de coure per potenciar el que millor fa. Uns diàlegs prodigiosos que et mantenen lligat a una història i uns personatges freds, que tot i que no t’hi sentis identificat  i sàpigues o intueixis el final, no pots esperar el moment de veure el desenllaç. A més, la pel·lícula compta amb un repartiment molt encertat. Jesse Eisenberg, malgrat alguns projectes fallits, ja inclou a la seva filmografia títols com: Una historia de Brooklyn, Adventurland i Zombiesland. Andrew Garfield, el futur Spiderman, compleix amb la tasca de donar emotivitat a la pel·lícula. i Justin Timberlake resulta sorprenent. La banda sonora a càrrec de Trent Reznor és excel·lent, i la llista de cançons no es queda enrere. En definitiva, si existeix algun grup a Facebook amb el nom “Yo también creo que The Social Network és la mejor pel·lícula del año” digueu-m’ho per clicar el botó “ Me gusta” ja.




Nota: 9.0 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada